Baaien Hemden, Brood en Bier

Baaien Hemden, Brood en Bier

Nederland, 1 dag

Ervaar de werken van de Friese autodidacte meesterschilder..
Afdrukken

Baaien Hemden, Brood en Bier

10.15 uur: We arriveren bij het Jopie Huismanmuseum in Workum. Hier gaan we eerst koffiedrinken. Na de koffie kunt u met een audiotour op eigen gelegenheid het museum gaan bezichtigen. Het museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman.

12.30 uur: Er staat een koffietafel voor u klaar bij het restaurant Potterbakkershûs. In de gangen van het restaurant ziet u veel keramiek wat ook te koop is. Na de lunch heeft u nog een uurtje vrijaf in Workum. Een wandeling door het oude centrum is een attractie op zichzelf.

15.00 uur: We brengen een bezoek aan de Friese Bierbrouwerij Us Heit in Bolsward. De Friese Bierbrouwerij geeft interessante rondleidingen. Tijdens de rondleiding krijg je uitgebreide tekst en uitleg over de ontstaansgeschiedenis van het bier en het brouwproces, vroeger en nu. Sinds 2002 wordt er ook whisky gestookt dat minimaal 3 jaar op houten vaten wordt gelagerd. De Friese Bierbrouwerij is in 2010 tevens begonnen met het maken van Frysk Famke likeuren. Het productieproces van deze producten wordt tijdens de rondleiding allemaal uitgelegd. In de brouwerij staan ook allerlei oude machines en apparaten die vroeger bij het brouwproces zijn gebruikt, o.a. spoelmachines, afvulmachines en koelers. U krijgt een kopje koffie of thee aangeboden en na afloop een biertje of likeurtje.

17.30 uur: Thuiskomst.

 

Landinformatie

Recensies