Drielandenpunt Beieren

Drielandenpunt Beieren

Duitsland, 8 dagen

Beieren is bekend om traditie en hartelijkheid. Een veelzijdig gebied met rivieren, meren en parken.
Afdrukken
Momenteel niet beschikbaar

Drielandenpunt Beieren

Beieren staat bekend om traditie en hartelijke gastvrijheid. In het veelzijdige gebied zien we rivieren, meren, nationale parken, pittoreske dorpjes en middeleeuwse steden. Traditionele ambachten als het maken van kaarsen en het blazen van glas komen aan bod. Maar ook zien we het prachtige UNESCO werelderfgoed in de Zuid-Bohemen net over de grens van Tsjechië. Dat alles met een verblijf in een gezellig familiehotel waar het eten en drinken inclusief is.

Drielandenpunt Beieren

Standplaats Neureichenau
Gelegen in de landendriehoek Beieren, Tsjechië en Oostenrijk is Neureichenau een perfecte basis is voor het maken van prachtige excursies.

Hotel Haus Rita
Ligging: dit familiehotel ligt rustig aan de rand van het dorp Neureichenau tegenover een natuurbad. Zwemkleding kan dus mee.
Faciliteiten: restaurant, gezellige stube met bar, lift. Gratis toegang tot WLAN netwerk.
Kamer: ingericht in jaren ‘80 stijl en voorzien van douche en toilet. De meeste kamers beschikken over een balkon.
Verzorging: in de ochtend een ontbijtbuffet terwijl er in de avond een 3-keuze 3-gangendiner wordt opgediend met salade- en dessertbuffet. De lunch wordt geserveerd. Op 4 dagen kunt u van het ontbijt zelf een lunchpakket samenstellen met fruit en een drankje. Tijdens ons verblijf wordt er een grillavond en een avond met Beierse specialiteiten in de vorm van een buffet georganiseerd.
All Inclusive: iedere dag staat er om 17.00 uur een kopje koffie met iets lekkers voor u klaar. Vanaf 17.00 uur is drinken inclusief bier en wijn (met uitzondering van flesjes bier, sterke dranken en gemixte drankjes) inbegrepen. Deze kunt u tot 23.00 uur bij de bar halen.
Bijzonderheden: het hotel is niet erg groot. Tijdens ons verblijf, is alleen de groep van Dalstra Reizen aanwezig.
Internet: www.hotel-rita.de

Drielandenpunt Beieren

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we richting Beieren. Aan het begin van de avond worden we door de eigenaren van Haus Rita ontvangen.

Dag 2: ochtendwandeling – granietwereld
Deze ochtend maken we met de hoteleigenaar een wandeling door de omgeving. Na de lunch brengen we ‘s middags een bezoek aan Hauzenberg voor we een bezoek aan de wereld van de stenen (ca. € 6 p.p.). We zien hoe graniet in de loop der jaren werd gedolven en hoe dit werd/wordt verwerkt. Na terugkomst bij het hotel staat er koffie en koek voor u klaar.

Dag 3: Oostenrijk
Er gaat een lunchpakket mee. Via een mooie route door het landschap van Ober-Österreich rijden we langs de Donau naar Wilhering. Hier brengen we een bezoek aan het Zisterzienser klooster (ca. € 2,50 p.p.). Tijdens een rondleiding leren we over de leefstijl van de monniken en zien we het prachtige rococo interieur van het klooster. Eenmaal in Linz geniet u van vrije tijd. Winkelen, een terrasje pakken of maakt u een rit met de historische Pöstling Bergbahn.

Dag 4: Dreisessel
Vanochtend rijden we naar het Dreisesselhaus. Op een hoogte van 1312 meter heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Ook is dit een goed uitgangspunt voor het maken van een heerlijke wandeling. Via het mooie plaatsje Waldkirchen, waar we even stoppen, gaan we naar het hotel voor de lunch. In de middag genieten we van een prachtige tocht door de omgeving met een paardenkoets (ca. € 10 p.p.).

Dag 5: Passau
We gaan een dagje naar Passau. De stad waar de rivieren de Inn, de Ilz en de Donau samen verder stromen. Daarom wordt het ook wel ‘Dreiflüssestadt’ genoemd. Een gids vertelt ons veel over deze mooie stad waar elke dag, rond het middaguur, een orgelconcert plaatsvindt (ca. € 4 p.p.). In de middag heeft u vrije tijd. Eenmaal terug in het hotel wordt er na het diner in de avond een muziekavond georganiseerd. Vandaag gaat er een lunchpakket mee.

Dag 6: Zuid-Bohemen – Tsjechië
Over de Tsjechische grens rijden we langs de rivier de Moldau naar kasteel Hluboká nad Vltavou: een van de bekendste kastelen van Tsjechië, nagebouwd naar Windsor Castle. Het interieur van Hluboká werd kostbaar ingericht en met name aan het houtsnijwerk werd veel aandacht besteed. Het kasteel telt 140 vertrekken, waarvan er een 20-tal te bezichtigen zijn (ca. 250 CZK p.p., parkeerterrein-kasteel met treintje 100 CZK). In de middag nemen we een kijkje in Ceský Krumlov, zonder twijfel de mooiste stad van de regio Zuid-Bohemen. Bekend vanwege de mooie binnenstad en het Krumlov kasteel. De binnenstad staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vandaag gaat er een lunchpakket mee vanuit het hotel. Na het diner wordt er een folkloreavond georganiseerd.

Dag 7: Nationaal Park Beierse Woud
In het prachtige Nationale Park Beierse Woud nemen we een kijkje in de plaatselijke glashut van Freyung. Het glas wordt in de 12000c hete oven gesmolten en tot een prachtig kunstwerk geblazen. Na de lunch in het hotel bezoeken we het ‘Baumwipfelpfad’ (ca. € 9 p.p.). Een barrièrevrije wandeling door de bomen brengt ons naar hoogtes van 8 tot 25 meter.

Dag 8: afscheid
Helaas, het zit er weer op! We nemen een lunchpakket mee en keren terug naar Nederland. Na een laatste gezamenlijk diner wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Prijzen

 BS1051      
 Aantal dagen 8      
All Inclusive  prijs per persoon  Beschikbaar/
 Reserveren
 Bijzonderheden
 30 juni 2018  € 599,- BOEK HIER  Vertrekgarantie
 04 augustus 2018  € 599,- BOEK HIER  Vertrekgarantie
 22 september 2018  € 599,- BOEK HIER  Vertrekgarantie
 20 oktober 2018  € 599,- BOEK HIER  
       
 Toeslagen per persoon      
 1-persoonskamer  geen toeslag    

Inclusief:

 • reis per comfort class touringcar
 • verzorging all inclusife in hotel
 • all inclusive in hotel
 • kamer met douche/toilet
 • wandeling met hotelier
 • gids Passau
 • muziekavond
 • folkloreavond
 • genoemde excursies
 • afscheiddiner

Exclusief:

 • overige drankjes
 • entreegelden
 • lunch op heenreis
 • € 15 administratiekosten per boeking
 • € 2,50 calamiteitenfonds per boeking
 • reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema: A + C
dalstra.nl/opstappen

Landinformatie

Duitsland

Voor meer informatie over Duitsland, klik hier

 

Recensies

  28 mei 2018 - 14:16

  Klasina

  Een zeer mooie reis, goed en zeer gastvrij hotel met lekker eten en goede bedden. Hoewel de chauffeur nog niet eerder deze reis had gedaan, heeft hij ons naar de prachtigste plekjes gebracht en alles goed georganiseerd. Het heeft ons in alle opzichten nergens aan ontbroken! De gids in het klooster deed prima haar werk, maar voor ons was het onverstaanbaar. Fijne reis gehad en veel lieve mensen ontmoet!

  27 mei 2018 - 12:28

  Janny

  Vanaf het eerste moment genoten van de reis, Alles was perfect geregeld. Prima chauffeur, mooi hotel. Het Zisterzienser klooster in Wilhering, was niet zo`n succes, maar verder chapoo!
  • Vervoer
   9
  • Accommodatie
   7
  • Verzorging
   7
  • Excursies
   9
  • Prijs-/kwaliteit
   9
  • Algemene indruk
   8

  18 september 2017 - 14:33

  Tinie

  Begin september deze reis gemaakt met een vriendin. We hebben een prima vakantie gehad en genoten van het prachtige landschap en de mooie steden en onze vriendelijke medereizigers.
  Onze chauffeur Suzanne rijdt erg goed en is tevens een goede gids.
  De kamers in het hotel zijn naar mijn idee nog niet allemaal gerenoveerd, waardoor die van mij nog erg donker was, maar alles was erg schoon en netjes.
  De hoteleigenaren en het personeel zijn zeer vriendelijk en doen alles je thuis te laten voelen.
  Het ontbijt was prima. Het diner was eenvoudig maar goed van smaak. De avond met de volksdansgroep was ook heel gezellig.
  We hebben aan alle excursies deelgenomen en die waren ook goed geregeld.
  Voor ons zou het ook prima zijn om vaker een hele dag op pad te zijn.
  Het afscheidsdiner was dit keer prima, alle drankjes vlot geregeld. Dit in tegenstelling het restaurant in de Lutte vorig jaar.
  • Vervoer
   8
  • Accommodatie
   8
  • Verzorging
   10
  • Excursies
   8
  • Prijs-/kwaliteit
   10
  • Algemene indruk
   8

  15 augustus 2016 - 21:31

  thijs de jong

  We hebben aan Suzan een uit stekende chauffeur/!! reisleidster gehad!!
  het hotel was goed het eten prima
  We hebben vooral genoten van de excursie naar Passau en TsjechiëDe alternatieve excursie naar een oude Beierse boerderij viel goed in de smaak
  Kortom een zeer geslaagde reis

  Thijs deJong en Tsjimkje Wagenaar
  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   8
  • Verzorging
   9
  • Excursies
   7
  • Prijs-/kwaliteit
   9
  • Algemene indruk
   9

  10 juni 2016 - 11:47

  A. Nijboer-Zuiderveld

  Geweldige chauffeur Suzan, goede bus. Hotel, zeer vriendelijke mensen, eten prima.

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *