Cote d'Azur

Cote d'Azur

Frankrijk, 5 dagen

Heerlijk flaneren aan de Cote d'Azur, met beroemde steden als Cannes en Nice, het ministaatje Monaco en…
Afdrukken

Cote d'Azur

1e dag:
Bustransfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Nice, waar we in de loop van de middag aankomen. We brengen eerst een bezoek aan het oude centrum van Nice. Vervolgens rijden we naar onze standplaats Mandelieu, voor het diner en de overnachting. Het hotel 

2e dag:
Vandaag rijden we samen met onze Nederlands sprekende gids langs het Esterelgebergte voor een uitstapje naar Saint Tropez, de woonplaats van vee wereldsterren. Ook werden hier de opnames gemaakt voor het programma Villa Felderhof. Bij goed weer kunt u een boottocht maken door de ‘Miljoenenbaai’ om de villa’s van beroemdheden dichterbij te bekijken (ca. € 15 p.p). Na een uitgebreid bezoek aan dit luxueuse vissersdorpje rijden we naar het nabijgelegen Port Grimaud, ook wel Klein Venetië genoemd. Kanalen en talloze bruggetjes verbinden de eilandjes met elkaar en u kunt er heerlijk wandelen of genieten op het terras.


3e dag:
In de ochtend staat Grasse, de hoofdstad van de parfum, op het programma. Hier staat de traditionele parfumfabriek waar we in het museum kennismaken met de geschiedenis van de parfumproductie. Onze gids zal u er alles over vertellen. Dan ondernemen we ongetwijfeld een van de mooiste natuurexcursies. We gaan naar de Grand Canyon van Europa: de Gorges du Verdon. Hier geniet u van adembenemende uitzichten en een wonderschone natuur. De aparte kleur blauw van het stuwmeer van Sainte Croix en uitgestrekte lavendelvelden laten een diepe indruk achter.

4e dag:
Deze dag staat er een bezoek aan de veelzijdige ministaat Monaco op het programma. Tijdens een korte rondrit door de stad vertelt de Nederlandssprekende gids u alle wetenswaardigheden. U krijgt een indruk van een aantal hoogtepunten waaronder het paleis van Prins Albert, de kathedraal met het graf van Prinses Gracia en Prins Rainier, het wereldberoemde aquarium van Jacques Cousteau en de Botanische tuinen. In de middag gaan we naar het bekende kunstenaarsdorpje Saint Paul de Vence.

5e dag:
Afhaneklijk van het vluchtschema kunt u in de ochtend heerlijk ronddwalen in onze standplaats Mandelieu. Aansluitend is de bustransfer naar het vliegveld voor de terugvlucht met aansluitend de busreis naar het noorden.


Incl. 4 x logies/ontbijt, 4 x diner, rondritten, vliegreizen, luchthavenbelasting, bustransfers, reisbegeleiding gedurende de hele reis en plaatselijke gidsen.

Cote d

Cote d'Azur

De schitterende en afwissellende Franse Middellandse Zeekust staat vooral bekend om haar prachtige blauwe zee, mooie stranden en ruime boulevards. De Cote d´Azur, ook beroemd om haar internationale jetset, biedt daarnaast liefelijke typisch Franse en Provençaalse dorpjes en een imposant natuurgebied: de Gorges du Verdon. Bruisende rivieren hebben ervoor gezorgd dat de mooiste ‘gorges’, of kloven, zijn ontstaan. Ooit was de Côte d’ Azur de verblijfplaats voor koningen, prinsen en de ‘high society’. Ook was het een ontmoetingspunt voor bekende schilders en kunstenaars zoals Picasso, Chagall, etc. Vele beroemde mensen waaronder Therese Steinmetz, Jan des Bouvrie, wijlen Brigitte Bardot en Willem Duys hebben van dit gebied hun ‘thuis’ gemaakt. Een verrassende reis waar u vooral veel kunt zien en ervaren.

BEZIENSWAARDIGHEDEN NICE:

Botanische Tuin 
Jardin Albert 1er
Jardins de Cimiez 
Notre Dame
Saint Nicolas de Nice

Vieux Nice
Musée Marc Chagall 
Musee Matisse

De Cathédrale Russe 
Promenade de Anglais

Boulevard de Cimiez
Stranden

Parc du Château  
Cours Saleya
Place Massena   
Havens van Nice
La Colline du Chateau 
Place Garibaldi

Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporaine   

Prijzen

Landinformatie

Frankrijk

"La douce France; Leven als een god in Frankrijk": Frankrijk spreekt velen tot de verbeelding. Het land staat synoniem aan romantiek. De Franse keuken is verworden tot een Europese standaard, en de wijnen van het land zijn 's werelds beste. Frankrijk is al jarenlang één van de populairste vakantiebestemmingen van de Nederlanders. En dat is niet zo heel vreemd. Want hoewel overal in het land Frans wordt gesproken en je overal de Tricolore zult zien wapperen, is Frankrijk nergens hetzelfde. Want Frankrijk is uitwaaien aan de verlaten rotskusten van Bretagne, maar Frankrijk is ook cultuur opsnuiven in de wereldstad Parijs.

Geografie
Frankrijk is het grootste West-Europese land, en meet 543.965 vierkante kilometer; 13 keer zo groot als Nederland. Het land telt niet minder dan acht buurlanden: België en Luxemburg in het noorden. Duitsland, Zwitserland en Italië vormen de oostgrens. Andorra en Spanje zijn Frankrijks zuiderburen. Het minivorstendom Monaco, aan de Middellandse Zee, wordt aan de landzijde geheel door Frankrijk omsloten.

Landschap
Het Franse landschap bestaat uit laagvlakten, kusten en gebergten. De gebergten bevinden zich in het zuiden en oosten van Frankrijk en beslaan ca. 25% van de totale oppervlakte van Frankrijk.
Naast de lange Adriatische westkust beschikt het land voor een deel uit hooggebergten. De Pyreneeën in het zuiden vormen de natuurlijke grens met Spanje. De Franse Alpen, in het zuidwesten van het land, zijn nog hoger. Hier ligt ook de hoogste piek van het land: de beroemde Mont Blanc (4810 meter), op de grens van Italië.

Hoofdstad: Parijs
Al sinds lange tijd is Parijs de belangrijkste stad van Frankrijk. Toch is het niet altijd het bestuurlijk centrum geweest. De stad heeft meermalen moeten strijden met andere steden in Frankrijk om de macht. Parijs is tevens één van de belangrijkste en grootste steden van Europa, en is al eeuwen een magneet voor romantici, kunstenaars en gelukzoekers. De stad biedt meer cultuur dan menig toerist aankan.

Taal
In Frankrijk spreekt men Frans. Dat is de taal die iedereen beheerst. Veel streken in Frankrijk hebben echter een eigen dialect, in Frankrijk noemt men dat patois, of taal. In de toeristische gebieden en grotere steden spreekt men over het algemeen goed Engels. In de grensgebieden met Duitsland en Zwitserland kunt u ook terecht met Duits.

Klimaat
Frankrijk heeft zeer uiteenlopende klimaattypes. Dat heeft te maken met een naar het oosten afnemende invloed van de Atlantische Oceaan. Maar ook de invloed van de Middellandse Zee in het zuiden en de aanwezigheid van gebergten hebben er mee te maken. Grofweg kan gezegd worden dat het grootste deel van Frankrijk te maken heeft met een zeeklimaat. Uitzonderingen daarop zijn het zuidoosten: daar heerst een Middellandse-Zee-klimaat. In de Alpen en Pyreneeën heerst een hooggebergteklimaat

Temperatuur

 

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)

gemiddeld aantal uren zon
per dag

gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand

gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand

gemiddelde
zee
temperatuur (°C)

januari

7

1

2

16

8-13

februari

9

2

3

14

7-13

maart

12

3

4

15

8-13

april

15

6

7

14

9-14

mei

18

9

8

12

11-16

juni

22

12

10

10

13-19

juli

27

15

9

8

16-22

augustus

26

14

8

9

17-23

september

23

12

6

11

17-21

oktober

17

9

4

12

15-19

november

11

5

3

13

13-16

december

8

3

2

15

10-14

  • = 0-5 mm
  • = 6-30 mm
  • = 31-60 mm
  • = 61-100 mm
  • = 101-200 mm
  • = meer dan 200 mm

 

Bevolking en cultuur
Er wonen ruim 62,6 miljoen mensen in Frankrijk. Er zijn grote verschillen in bevolkingsdichtheid. In het algemeen kan gezegd worden dat de bevolkingsdichtheid naar het noorden toe groter wordt. Maar ook in het zuiden, bijvoorbeeld langs de Rhône, is de bevolkingsdichtheid groot.
Hoewel de Fransen een enorme vaderlandsliefde koesteren - chauvinisme is niet voor niets een Frans woord - bestaat er niet zoiets als een doorsnee Fransman. De Fransen vormen niet een groep die zijn oorsprong vind in dezelfde voorouders. Veel Fransen hebben nog kenmerken in zich van de Kelten die het land ooit bevolkten: klein, donkerharig en gedrongen.
Er is toch in de loop der eeuwen een duidelijke Franse cultuur ontstaan waarvan de exponenten over de hele wereld bekend zijn. Door de vroege kerstening van het land zijn veel (kerkelijke) bouwstijlen ontstaan in Frankrijk. Gotische kerken en kathedralen in heel Europa zijn vaak gebaseerd op Franse voorbeelden.
De Franse cultuur is op veel meer terreinen een voorbeeld geweest. Tot de Amerikanisering na de Tweede Wereldoorlog zijn intrede deed was Frankrijk vaak de standaard waar de rest van Europa zich aan mat. Zo hebben Franse schrijvers en filosofen uit de Verlichting, maar ook daarna, een stempel gedrukt op het Europese denken. En Frans werd vele eeuwen lang door de betere klassen beschouwd als dé omgangstaal. Ook stromingen in kunst en cultuur als de Romantiek en Art Deco vinden hun oorsprong in Frankrijk.

Eten
De Fransen houden enorm van lekker eten en drinken. De Franse keuken is de beroemdste keuken ter wereld en is voor veel landen als standaardkeuken gaan gelden. Eigenlijk is de combinatie 'aardappels, vlees en groente', zoals de meeste Nederlanders die dagelijks eten, rechtstreeks geïmporteerd uit Frankrijk. Waarschijnlijk wilden onze voorouders wel eens iets anders eten dan stamppot of pannenkoeken.
Het is onbegonnen werk om een opsomming te geven van de gerechten die de Franse keuken voort heeft gebracht. De nationale gastronomie is een verzameling van delicatessen uit de regionale keukens. Zo komt bouillabaisse, een soep met minstens vier soorten vis, uit Marseille en de spektaart uit Lotharingen, de quiche loraine.
Naast de uiteenlopende gerechten hoort natuurlijk een lekker glaasje wijn, het kostbare vocht waar Frankrijk tevens beroemd om is.

Economie
De Franse economie is één van de belangrijkste ter wereld. Landbouw en industrie zorgen voor de grootste inkomsten, maar ook toerisme levert het land een hoop geld op. Belangrijke landbouw en veehouderijproducten zijn rundvlees, schapenvlees, zuivel (Franse kaas), granen en natuurlijk wijn. Frankrijk is 's werelds grootste wijnexporteur.
De industrie produceert en exporteert een breed scala aan producten. Auto's (Peugeot, Citroën, Renault), elektronica, fotografische producten enz. Hoogwaardige artikelen uit Parijs vormen een landeigen uitvoerproduct. Denk aan parfum, haute couture, sieraden en juwelen. Deze laatste groep artikelen wordt vaak aangeduid als articles de Paris .

Reisdocumenten
Geldig paspoort of Europese Identiteitskaart

Afstand vanaf Utrecht
Bordeaux: 1060 km, Lyon: 900 km, Marseille: 1220 km, Parijs: 475 km.

Openingstijden
Winkels zijn over het algemeen geopend van ma t/m vr van 09.00-12.00 uur en 14.00-19.00 uur. Sommige supermarkten zijn tevens op zondagochtend geopend. In het hoogseizoen blijven de meeste winkels tussen de middag geopend.
Postkantoren zijn geopend van ma t/m vrij 08.00-19.00 uur en za van 08.00-12.00 uur.
Banken zijn geopend van ma t/m vrij 09.00-12.00 en za 14.30-16.30.

Betaalmiddelen
Travellers cheques en alle gangbare creditcards. U kunt geld opnemen bij geldautomaten als u een Euro-/wereldpas met pincode heeft. Overal in het buitenland waar u het Maestro of Cirrus logo ziet, kunt u met uw Europas/WereldPas betalen. Vraag bij twijfel aan uw bank of u in het land van bestemming geld kunt opnemen met uw pinpas.

Munteenheid
Euro.

Valuta onderweg
Euro.

Netspanning
220V.

Alarmnummers
Welk alarmnummer moet ik bellen?
- Voor medische spoedgevallen, SAMU : 15 (ingeval van nood, spoedgeval in huis, gewonden, malaise, bedrijfsongeval).

- Openbare veiligheid, politie, gendarmerie : 17 of 112 met een mobiele telefoon(bij een verkeersongeval, verstoring van de openbare orde, een overtreding).

- Brandweer, eerste hulp : 18 of 112 met een mobiele telefoon (bij brand, verkeersongeval, gasexplosie, verdrinking, overstroming).

De hulpdiensten zijn 24 uur per dag bereikbaar en staan permanent met elkaar in verbinding.

Belangrijk :
- Hang nooit als eerste op.

- Bel niet als u weet dat iemand anders dat al heeft gedaan of al in verbinding staat met een hulpdienst.

- Indien de persoonsgegevens van de beller worden gevraagd ter verificatie, wordt zijn anonimiteit gewaarborgd.

(Bron : Franse ministerie van Binnenlandse Zaken).

Bellen naar Nederland
00 31+ netnummer zonder eerste nul.
Collect call: 0800-99-0031.
 

Recensies

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *