Duurzaam Toerisme

Reizen is een belasting voor het milieu. Maar Dalstra Reizen streeft er naar het milieu zo minimaal mogelijk te belasten. Het heeft daarvoor enkele praktische oplossingen om dit te realiseren. Ook in toekomstige ontwikkelingen probeert Dalstra Reizen te streven naar Duurzaam Toerisme. Hieronder enkele concrete voorbeelden:

Bussen gewassen met regenwater
Wij gebruiken geen leidingwater voor het wassen van de bussen. Hiervoor gebruiken we regenwater. Dit regenwater komt van de daken van ons gebouw en slaan we vervolgens op in het bassin dat naast ons bedrijfspand staat.

De wasstraat is voorzien van een oliescheiding zodat vervuilende stoffen van het wassen niet in de afvoer komen.

Minder uitstoot schadelijke stoffen
Dalstra Reizen beschikt over meerdere bussen die zijn uitgerust met een EEV-motor. EEV is de afkorting van Enhanced Environmentally friendly Vehicle. Of in goed Nederlands: milieuvriendelijker gemaakt voertuig.

De EEV staat voor een emissiestandaard van de Europese Unie. Deze standaard wordt strenger waardoor voertuigen steeds minder schadelijke stoffen uitstoten. Een EEV motor stoot minder CO2 uit dan de Euro 5 motor.

LED-verlichting waar mogelijk
Lichten die wij moeten vervangen in bijvoorbeeld kantoor of werkplaats, worden zoveel mogelijk vervangen door LED-verlichting. LED-verlichting kan 80% zuiniger zijn dan een gewone gloeilamp.

Duurzaam Toerisme met de ANVR
Dalstra Reizen is aangesloten bij de ANVR, dé belangenorganisatie van de reisbranche. Ook vanuit de ANVR is een project gestart voor duurzaam toerisme dat Dalstra Reizen ondersteunt.

Duurzaam toerisme betekent: vakantie vieren en op de bestemming rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is.

Meer informatie hierover op http://www.anvr.nl/over/anvr.aspx

Cursus Het Nieuwe Rijden
De chauffeurs van Dalstra Reizen hebben de cursus Het Nieuwe Rijden gehad. Beter anticiperen op het verkeer bespaart brandstof. Bekijk dit filmpje