Een dag met een lach

Een dag met een lach

Nederland, 1 dag

Deze dagtocht bestaat uit humor, vrolijkheid en vergezichten..
Afdrukken

Een dag met een lach

09.45 uur: U wordt in het sfeervolle oude bakkerij museum in het pittoreske Hattem ontvangen met koffie/thee met iets lekkers erbij.  Het museum over de geschiedenis van brood en banket omvat vijf historische panden aan een romantisch straatje, heeft een volledig operationele historische poffertjessalon en een leuke museumshop vol souvenirs, boeken en zoetigheid.Er is een prachtig terras en een besloten tuin, een moderne bakkerij en zelfs een echte tunnel onder de straat door, die de panden met elkaar verbindt. Na de lunchpauze gaan rijden we naar Enkhuizen.


12.45 uur: De veerdienst van Enkhuizen -Tritondam 3 naar Stavoren vertrekt. Aan boord staat de koffietafel voor u klaar.

14.15 uur: Aankomst in Stavoren. Dan stapt u in de bus en rijden we naar Lemmer, waar u vrije tijd heeft. In Lemmer is veel te doen. Dit oude vissersdorp verdient met recht de naam Poort van Friesland. Daardoor is het een sfeervol, maritiem centrum. Het is leuk struinen langs de originele winkeltjes, vaak gevestigd in historische panden. Populair zijn de gezellige terrassen langs de kades. Mensen zitten er graag, omdat de boten voor hun neus langs komen. Het vaarwater door Lemmer is een drukke verbinding tussen de Friese meren en het IJsselmeer.

16.30 uur: We rijden weer huiswaarts.

18.00 uur: Thuiskomst.

Landinformatie

Recensies