Kerstsfeerreis

Kerstsfeerreis

Duitsland, Nederland, 2 dagen

2-daags programma naar Keulen en Valkenburg.
Afdrukken

Kerstsfeerreis

1e dag: Aan het eind van de ochtend komen we aan in Keulen. De kerstmarkt in de Domstad staat bekend als een van de mooiste van Duitsland, met sfeervolle verlichting, leuke standjes en gezellige winkeltjes. U vindt hier allerlei kerstartikelen, kunsthandwerk en etenswaren. Natuurlijk kunt u ook de stad verkennen en een bezoek brengen aan de Domkerk, het Eau de Cologne
Haus 4711 of het Chocolademuseum. ’s Avonds dineren we in een authentiek Keuls Brauhaus.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar Valkenburg waar we een bezoek brengen aan de kerstmarkt in de Gemeentegrot. Dit is de oudste en grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa, met sfeervolle decors en stands in de lange gangen. ‘s Middags naar de plaats voor het diner. Thuiskomst ca. 21.00 uur.

Inclusief 1 x logies + ontbijt, diner in Brauhaus, kerstmarkt Gemeentegrot en afscheidsdiner.

Kerstsfeerreis

Keulen, de vierde stad van Duitsland, kent een rijke geschiedenis die teruggaat naar de tijd van de Romeinen. Tegenwoordig is de stad vooral bekend vanwege zijn beurzen, carnaval en als toeristenstad.
Bezienswaardigheden zijn o.a. de Dom, de grootste gotische kathedraal van Duitsland, Haus 4711 (eau de cologne) en het Römisch-Germanisch museum.

De Kerstmarkt Gemeentegrot is zeer populair. Veel bezoekers weten jaarlijks hun weg te vinden naar de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse Kerstmarkt van Europa. U vindt de ingang van de Gemeentegrot, met haar tientallen km lange gangenstelsel, aan de voet van de wereldwijd bekende Cauberg.
De situering in de eeuwenoude gangen van de grot en de sfeervolle aankleding zorgen voor een aansprekende entourage. De prachtige settings en decors gaan harmonisch over in stands met mooie kerst- en cadeauartikelen. Ook aan hapjes en drankjes is gedacht; bij enkele stands, in het horecagedeelte en buiten op het plein kunt u hiervan genieten.


Voor informatie over Keulen: zie www.koelntourismus.de
Voor informatie over de kerstmarkt in Valkenburg: zie www.valkenburgkerstmarkt.nl/kerstmarkt.php


 

Prijzen

Landinformatie

Duitsland

Voor meer informatie over Duitsland, klik hier

 

Nederland

Klik hier voor meer informatie over Nederland.

Recensies

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *