Moezel

Moezel

Duitsland, 6 dagen

Tussen Trier en Koblenz kronkelt de Moezel door het lichtglooiende Duitse landschap van het…
Afdrukken

Moezel

1e dag:
We rijden naar Zuid-Limburg voor de lunch. Door het Eifelgebergte rijden we naar hotel aan de Moezel.

2e dag:
In het Geiser-informatiecentrum in Andernach ontdekken we alles over geisers. Vervolgens stappen we aan boord en varen we over de Rijn naar het schiereiland ‘Namedyer Werth’. Op het eiland bevindt zich een geiser in een natuurgebied met z’n vele planten en vogelsoorten. Eenmaal bij de bron hoort u het borrelen van de geiser die met als slagroom op de taart tot wel 60 meter de lucht in schiet. Het is de hoogste koudwatergeiser ter wereld. Na gebruik van de lunch en vrije tijd in Andernach keren we terug naar ons hotel.

3e dag:
In de ochtend rijden we naar Cochem, met z’n gezellige marktplein, pittoreske steegjes, vakwerkhuizen en het romantische kasteel dat op een wijnhelling ligt. Na de lunch in het hotel heeft u de middag vrij te besteden.

4e dag:
Langs de Moezel rijden we naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Hier maken we een stadsrondrit langs de bekende Porta Nigra, de indrukwekkende Dom en zien we tijdens een korte wandeling het oude marktplein met zijn bijzondere huizen. Na de lunch kunt u deze mooie stad op eigen gelegenheid bezichtigen.

5e dag:
Vanuit het plaatsje Traben-Trarbach varen we over de Moezel naar het prachtige plaatsje Bernkastel-Kuez (lunch aan boord). Dit gezellige wijndorp kunt u op eigen gelegenheid bezichtigen. Het marktplein met de mooie fontein is zeker de moeite waard.

6e dag:
Via Keulen rijden we naar Nederland voor de warme afscheidslunch.

Inclusief 5 x overnachting + ontbijt + diner, genoemde entrees en boottochten, gids Trier en afscheidslunch.

moezel

Moezel

Tussen Trier en Koblenz kronkelt de Moezel door het lichtglooiende Duitse landschap van het Eifelgebergte. Op de steile hellingen bevinden zich talloze wijngaarden. Samen met de pittoreske dorpen en stadjes zorgen de groenbeboste heuvels voor een gemoedelijke sfeer.

Daarnaast getuigen de prachtige vakwerkhuizen, burchten en ruïnes  van een rijke historie.

Voor informatie: zie www.moezeldal.nl
 

Landinformatie

Duitsland

Voor meer informatie over Duitsland, klik hier

 

Recensies

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *