Rügen

Rügen

Duitsland, 6 dagen

6-daagse reis naar het schiereiland Rügen.
Afdrukken
Rugen

Rügen

1e dag: Rügen.
Via Bremen en Hamburg rijden we naar Rügen voor het diner en overnachting. In de avond kunt u kennismaken met het eiland Rügen tijdens een dvd-avond in het hotel.

2e dag: Kap Arkona / Jasmund / Prora
We bezoeken Kap Arkona, de ‘Noordkaap’ van Duitsland. Vanuit het dorp rijden we er met de Arkona Bahn naar toe. Het uitzicht op de krijtrotsen is adembenemend. In het nationale park Jasmund nemen we een kijkje bij de bekende krijtrotsen aan de Oostzee. We rijden verder naar Prora waar het langste gebouw van Europa staat. Hier moesten maar liefst twintigduizend arbeiders zich in de nazitijd kunnen ontspannen tijdens een vakantie. 

3e dag: Granitz / Stralsund
Na het ontbijt rijden we naar Jachtslot Granitz dat vanaf het parkeerterrein met een boemeltreintje te bereiken is. Vervolgens rijden we verder naar Stralsund. Een gids vertelt ons over het rijke verleden van de stad. De prachtige bouwwerken en vele kunstschatten dateren uit de tijd van de Hanzesteden.

4e dag: Putbus / Selling / Rasender Roland
Deze ochtend rijden we via het plaatsje Putbus, de voormalige residentie van vorsten, naar Sellin. Hier kunt u over de  Seebrücke Sellin een stukje de zee in lopen. We vervolgen de tocht naar Göhren en rijden met het stoomtreintje der Rasender Roland over een smalspoor naar Binz.

5e dag: Hiddensee
Vlakbij het hotel vertrekt een boot naar het autoloze eiland Hiddensee. Maak een heerlijke wandeling over dit prachtige eiland. U kunt er ook een fiets huren of een tocht per huifkar maken.

6e dag: Thuisreis
Na het ontbijt rijden we over de Duitse snelwegen naar Nederland waar u na het afscheidsdiner naar de opstapplaats wordt teruggebracht.

 

Inclusief half pension, gids en afscheidsdiner.

Rasende Roland

Rügen

Voorname zeebadplaatsen, bescheiden vissersdorpjes, kilometers lange stranden, de sneeuwwitte krijtkust, 100 jaar oude vuurtorens, spookachtige bossen en glinsterende meren. Bijna nergens in Duitsland vindt u een landschap dat zo afwisselend en uniek is als op Rügen. Tijdens een bezoek aan de glansrijke keizerlijke badplaatsen proeft u de sfeer van de adel. Daarbij zorgt het zeeklimaat en de zuiverende lucht gedurende het hele jaar voor een heilzame werking op lichaam en geest.

BEZIENSWAARDIGHEDEN:

Jasmund National Park
Krijtrotsen
Prora 'Vakantiepark' (kraft durch freude)
Schlosspark von Putbus
Kasteel Spyker
Kreidefelsen
Jagdschloss Granitz
Naturerbe Zentrum
Rasender Roland
U-Boot museum

Voor verdere informatie: zie www.ruegen.de

Prijzen

Landinformatie

Duitsland

Voor meer informatie over Duitsland, klik hier

 

Recensies

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *