Sauerland All-Inclusive

Sauerland All-Inclusive

Seniorenreis Sauerland

Geheel verzorgde reis naar het heuvelachtige Sauerland.
Afdrukken
Sauerland

Sauerland All-Inclusive

1e dag:
Vanuit het noorden rijden we naar het Sauerland. Aan het begin van de middag komen we aan bij ons hotel. Na de lunch neemt de hoteleigenaar ons mee naar het centrum van Soest voor een rondleiding.

2e dag:
Vandaag staan er een aantal klassieke steden van het Sauerland op het programma. In de ochtend brengen we een bezoek aan de glasblazerij in Willingen. Vervolgens nemen we een kijkje in Winterberg. U heeft hier gelegenheid om te winkelen of te genieten op het terras. Ook nemen we een kijkje bij de Kahler Asten, met een hoogte van 840 meter de hoogste berg van het Sauerland.

3e dag:
We rijden naar Warstein voor een uitgebreid bezoek aan de beroemde Warsteiner bierbrouwerij. We nemen en kijkje in het bezoekerscentrum en met een treintje maken we een tocht door de brouwerij. Hierbij kunt u uiteraard een van de drankjes proeven. De lunch wordt vandaag in de brouwerij geserveerd.

4e dag:
Vandaag nemen we een kijkje in Schloss Arolsen. In dit 18e eeuwse kasteel werd Koningin Emma geboren. Het werd 
gebouwd in barokstijl naar het voorbeeld van Versailles. Na de rondleiding kunt u, onder het genot van uw lunchpakket het bijbehorende stadje op eigen gelegenheid verkennen.

5e dag:
We rijden naar Münster met z’n prachtige oude binnenstad. Wanneer u de stad verkent ziet u ongetwijfeld de Dom van Münster en de bekende St. Lambertuskerk. Dan vervolgen we onze reis naar Nederland voor het afscheidsdiner, waarna u wordt teruggebracht naar de instapplaats.

Inclusief 4 x overnachting + ontbijt + lunch (of lunchpakket) + diner, wandeling Soest met gids, quizavond, muziekavond en afscheidsdiner. Dagelijks koffie/thee, bier, frisdrank en huiswijn in het hotel van 17.00 tot 24.00 uur. Nederlandse begeleiding in het hotel.

 

 

Stuwdam

Sauerland All-Inclusive

Op korte afstand van Nederland ligt het Sauerland, het prachtige middelgebergte van Duitsland. De berglandschappen zijn met hun dichte bossen, stuwmeren, heldere bergbeken en watervallen erg afwisselend. Vooral in de wintermaanden levert dit fraaie taferelen op. Daarnaast vertellen de mooie stadjes en dorpjes met eeuwenoude historie en cultuur elk hun eigen verhaal.

Ga mee en geniet van het mooie, golvende landschap van het “Land van de duizend bergen”.

 

BEZIENSWAARDIGHEDEN WINTERBERG:
Astentoren

Vanaf het platform op de Astentoren op de berg “Kahler Asten” kun je zeer ver kijken, zeker bij mooi helder weer.

Wintersportmuseum
Hier kun je de geschiedenis en ontwikkeling van de skisport in de regio Hochsauerland bekijken. Leerzaam is om te zien hoe ski’s gemaakt worden en met wat voor materiaal men vroeger de besneeuwde pistes bedwong.

Panoramabrug
De Panorama Erlebnis Brücke biedt een combinatie van activiteiten (klimmen en wandelen) gecombineerd met een fraai panoramisch uitzicht over Winterberg. Het bijbehorende Panorama Restaurant is overigens ook de moeite van het bezoeken waard.

Zoutgrotten
Wie denkt dat zout vrijwel alleen gebruikt wordt in eten en als bestrijdingsmiddel tegen gladheid die moet eens een kijkje gaan nemen in de zoutgrotten van Winterberg. Leer en ervaar hoe zout kan bijdragen aan een gezond leven.

 

 

Landinformatie

Duitsland

Voor meer informatie over Duitsland, klik hier

 

Recensies

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *