Langs de Rijn en de Moezel

Langs de Rijn en de Moezel

, 6 dagen

Dichte bossen, pittoreske plaatsjes met vakwerkhuizen en eindeloze wijnvelden en de rivier de Moezel.
Afdrukken
Momenteel niet beschikbaar

Langs de Rijn en de Moezel

Dichte bossen, pittoreske plaatsjes met vakwerkhuizen en eindeloze wijnvelden met daar tussendoor de rivier de Moezel. Dit is een van de beelden die u tijdens deze reis zult zien. Al varend over de Rijn en de Moezel zien we de mooie (wijn)gebieden. Maar ook brengen we een bezoek aan verschillende steden. Wat dacht u van Cochem, Rüdesheim, Koblenz en het prachtige Trier. Er gaat een reisassistent(e) mee die u helpt met in- en uitstappen en behulpzaam is bij overige zaken. Het wordt een heerlijke reis om van te genieten.

Langs de Rijn en de Moezel

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende instapplaatsen vertrekken we naar Zuid-Limburg voor de lunch. Door het Eifelgebergte rijden we naar hotel Vergissmeinnicht in Poltersdorf.

Dag 2: Rüdesheim – Rijn
Deze ochtend brengen we een bezoek aan het pittoreske Rüdesheim. Aan het marktplein staat het raadhuis en de gotische kerk St. Jakob. Het beroemdst is echter de Drosselgasse met zijn Weinstuben, Weinhöfe en Weinschänken waar u kunt genieten van een heerlijke Riesling uit deze streek. Na de lunch in Rüdesheim stappen we aan boord van de KD-Lines en varen stroomafwaarts over de Rijn naar Boppard. Per touringcar gaan we terug naar het hotel.

Dag 3: Trier
Langs de Moezel rijden we naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Hier maken we een stadswandeling langs het amfitheater, de bekende Porta Nigra en de Romeinse Thermen. Na de lunch kunt u deze mooie stad op eigen gelegenheid bezichtigen.

Dag 4: ochtendtocht Cochem
In de ochtend rijden we naar Cochem. Het is heerlijk toeven in dit karakteristieke plaatsje met z’n gezellige marktplein, pittoreske steegjes, vakwerkhuizen en het romantische kasteel dat op een wijnhelling ligt. Na de lunch in het hotel heeft u de middag vrij te besteden.

Dag 5: varen over de Moezel
Vanuit het plaatsje Traben-Trarbach varen we over de Moezel naar het prachtige plaatsje Bernkastel-Kuez (lunch aan boord). Dit gezellige wijndorp kunt u op eigen gelegenheid bezichtigen. Het marktplein met de mooie fontein is zeker de moeite waard.

Dag 6: terugreis
Tijd om afscheid te nemen. Via Keulen rijden we naar Nederland waar u na de afscheidslunch naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

NB: in verband met wisselende vaarschema’s is het mogelijk dat het programma enigszins wordt gewijzigd.

Langs de Rijn en de Moezel

Standplaats Poltersdorf
Direct aan de Moezel tussen de wijnvelden ligt het dorpje Ellenz-Poltersdorf. Het dorp biedt prima mogelijkheden voor het maken van een wandeling. Ook de plaatselijke wijnboeren laten u graag kennismaken met hun product. Centraal gelegen in de regio rond Cochem is deze plaats een ideaal uitgangspunt voor het maken van de mooiste excursies

Hotel Vergissmeinnicht                                            
Ligging: gemoedelijk familiehotel in het centrum van Poltersdorf.
Faciliteiten: receptie, restaurant, tuin/terras met zicht op Moezel. Het hotel beschikt over 2 etages en heeft een lift.
Kamer: voorzien van douche/toilet en televisie. De meeste kamers beschikken over een balkon.
Verzorging: in de ochtend ontbijtbuffet en in de avond een 3-gangendiner. De lunches worden meestal onderweg genuttigd.

NB: voor de zij-ingang van het hotel is een stoep met 4 treden. Hiervoor kan assistentie worden verleend. Verder heeft het hotel geen obstakels.

Landinformatie

Recensies

  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   10
  • Verzorging
   10
  • Excursies
   10
  • Prijs-/kwaliteit
   10
  • Algemene indruk
   10

  14 juli 2017 - 13:36

  A. v. d. Schaaf

  Wij hebben deze reis 12 juni gemaakt.
  Prima chauffeur en zeer attente assistente.
  Het hotel en het eten was prima, het personeel erg
  behulpzaam.
  Zeker een keer voor herhaling vatbaar.
  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   9
  • Verzorging
   10
  • Excursies
   7
  • Prijs-/kwaliteit
   10
  • Algemene indruk
   10

  27 juni 2016 - 14:31

  J.W.Glazenborg

  De reis was prima, verzorging door de reisleidster Ankje en de chauffeur Dik was uitstekend.Heb zeer veel gezien en door Ankje werd heel verteld over de geschiedenis en de historie van omgeving en gebouwen. Deze reis is een aanbeveling waard.
  • Vervoer
   8
  • Accommodatie
   9
  • Verzorging
   9
  • Excursies
   9
  • Prijs-/kwaliteit
   9
  • Algemene indruk
   10

  26 juli 2013 - 15:28

  J. Postma

  De reis was prima verzorgd en de reisleider zeer vriendelijk en behulpzaam. De leidster Ankje vertelde vele histories, zodat de reis zeer onderhoudend was. De chauffeur Wiebe reed zo dat ik veronderstelde dat ik in mijn leunstoel zat.

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *