Spanje en Portugal

Spanje en Portugal

Portugal, Spanje, 15 dagen

Een reis langs de hoogtepunten van Spanje en Portugal.
Afdrukken
Momenteel niet beschikbaar

Spanje en Portugal

Een reis naar het Iberisch schiereiland. Een reis waarin we kennis kunnen maken met steden als Madrid, Salamanca, Lissabon, Porto en Santiago de Compostela. Geniet daarnaast van een heerlijk verblijf van maar liefst 6 dagen aan de Portugese westkust. We zien uiteenlopende culturen die vanuit het verleden zijn ontstaan, de charme van de vriendelijke bevolking en natuurlijk historische steden. Een bekend Portugees gezegde vermeldt: in Coimbra studeert men, in Porto werkt men en in Lissabon wordt geleefd. Ontdekt u of dit klopt? Een prachtige rondreis omringd door hartstocht en hoffelijkheid.

Spanje en Portugal

Hotelgegevens
U verblijft voornamelijk in 3 tot 4 sterrenhotels waarbij uw kamer minimaal is voorzien van douche en toilet. Daar waar mogelijk zijn de internetadressen van de hotels vermeld. Deze zijn echter onder voorbehoud van wijzigingen. De exacte gegevens ontvangt u ca. een week voor vertrek bij uw reispapieren. De verzorging is op basis van halfpension.

Sweet Residence & Gardens (6 nachten)
Ligging: in een woonwijk op 5 minuten loopafstand van het strand en 15 minuten van het centrum.
Faciliteiten: bar, restaurant, zwembad, spellenkamer, biljart, lift. Er is gratis WiFi in het hele hotel.
Kamer: televisie, telefoon, airconditioning en badkamer met bad/douche en toilet. Veel kamers beschikken over een balkon.
Verzorging: ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Spanje en Portugal

Dag 1: Frankrijk
Vandaag vertrekken we vanaf de verschillende opstapplaatsen en rijden via België naar Frankrijk. Via Parijs rijden we naar de omgeving van Tours. Hier zijn diner en overnachting gereserveerd.

Dag 2: Pamplona - Frankrijk
Nog een klein stukje en dan staan we op Spaanse bodem. Diner en overnachting zijn deze dag nabij Pamplona gereserveerd (www.hotelagustinos.com).

Dag 3: Pamplona – Burgos
Onze gaststad staat bekend om het feest van "San Fermin", waarbij jaarlijks veel mensen rennen door de smalle straatjes voor een zestal stieren. Tijdens een korte rondrit door de stad zien we onder andere de Ciudadela, de stadswallen en de beroemde parken met tuinen. Vervolgens vertrekken we richting Madrid. Onderweg nemen we een kijkje in Burgos. Om op het pleintje voor de kathedraal te komen, loopt u door de 14e-eeuwse poort, de Arco de Santa Maria, die tevens een wachttoren was. Daarna reizen we verder naar de omgeving van Madrid voor diner en overnachting (www.hotelfcvillalba.com).

Dag 4: Madrid
Een rondrit met een gids laat ons kennismaken met het centrum van deze bruisende stad. We rijden langs bekende wegen als de Gran Vía en Castellana en zien de uiterst moderne architectuur van de stad. Geniet tijdens vrije tijd van een wandeling door het oude stadsdeel van het Plaza Mayor en de Puerta del Sol, het kloppend hart van de stad. Halverwege de middag laten we Madrid achter ons en reizen we verder naar Salamanca waar diner en overnachting zijn gereserveerd (www.salamancaforum.com).

Dag 5: Salamanca – Figueira de Foz
Onze gaststad staat bekend om de universiteit, gesticht door Alfonso IX in de jaren 1200 na Chr. Deze ochtend leidt een gids ons door de stad waar we Plaza Mayor en de oude Puente Romano-brug over de rivier de Tormes te zien krijgen. In de middag rijden we westwaarts naar Portugal. Langs Guarda en Coimbra bereiken we Figueira de Foz. De komende 5 nachten verblijven we in deze gezellige toeristenplaats (www.sweethotels.pt, Residence&Gardens).

Dag 6: Figueira de Foz
Een vrije dag. Een ideale gelegenheid om uw gastplaats te verkennen. Lekker genieten bij het zwembad van het hotel of aan het strand. Het hotel ligt aan de rand van het voetgangersgebied en het strand.

Dag 7: Aveiro – Coimbra
Vandaag reizen we met een plaatselijke touringcar naar Aveiro ook wel het Venetië van Portugal genoemd. De stad biedt schrille kleurcontrasten en diversiteit in bouwwerken. Aan beide zijden van de hoofdgracht staan prachtige voorbeelden van verschillende Portugese bouwstijlen. De grachten zelf zijn opgefleurd door kleurrijke ‘moliceiros’ (bootjes). We reizen verder naar universiteitsstad Coimbra. Het is de geboortestad van de 6 koningen en het artistieke centrum van de Rennaissance. De stad is trapsgewijs aangelegd en bestaat uit een benedenstad en een bovenstad waar zich de meeste bezienswaardigheden bevinden zoals de universiteit, twee kathedralen en de Torre de Anto. Een gids laat ons de bezienswaardigheden van de stad zien.

Dag 8: Lissabon
Er staat een prachtige dag in Lissabon op het programma. Met een gids zien we verschillende bezienswaardigheden waaronder het Jeronimusklooster, de Bélem-toren, Alfama Hills en St. George kasteel. Kijk en beleef de kleine trammetjes op hun smalspoor, maar ook de schitterende gebouwen uit de tijd van de ontdekkingsreizigers, smalle straatjes en prachtige fonteinen.

Dag 9: vrije dag
Nog een heerlijke dag genieten van wat onze stad ons brengt. Bij voldoende animo maken we in de middag een mooie tocht langs de kust in de omgeving van het hotel.

Dag 10: Porto
We rijden naar de tweede stad van Portugal, Porto. De stad geniet faam om de gelijknamige wijnsoort die er vandaan komt. Een gids laat ons prachtige bezienswaardigheden zien waaronder de kathedraal Sé, veel kerken en monumenten. Door het bijzondere historische karakter is de stad opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Diner en overnachting zijn gereserveerd in de omgeving van Porto.

Dag 11: Santiago de Compostela
We laten Portugal achter ons en passeren de Spaanse grens. Hier vinden we de groenste regio van Spanje: Galicië. Dit gebied heeft met zijn vele klein en traditioneel werkende boeren een middeleeuws karakter behouden. Santiago de Compostela is het doel van vandaag. De stad is door de graftombe van apostel Jakobus niet alleen de belangrijkste stad van de regio, maar ook van de religieuze wereld. Met onze gids zien we onder andere de oude stad, wat ruwweg overeenkomt met het gebied dat wordt omringd door 11de-eeuwse muren. Het is de thuishaven van een groot aantal monumenten, talrijke winkels, gastronomische restaurants, musea en de oudste gebouwen van de Universiteit van Santiago. Diner en overnachting zijn in deze omgeving gereserveerd (www.celuisma.com).

Dag 12: Oviedo
De route van vandaag leidt ons langs de kust en we nemen een kijkje in A Coruña ook wel ‘het balkon op de Atlantische Oceaan’ genoemd. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. We rijden verder naar Oviedo waar diner en overnachting zijn gereserveerd (www.hotelsilvota.es).

Dag 13: Oviedo – Pamplona
In een schilderachtige baai aan de Spaanse noordkust vinden we de oude havenstad Santander. Vanaf de boulevard ziet u het Magdalena Schiereiland met het Koninklijk Paleis. Langs het water heeft u ook een prachtig uitzicht op de Golf van Biskaje. Aansluitend rijden we langs de kust van de Golf van Biskaje verder naar de omgeving van Pamplona waar diner en overnachting zijn gereserveerd (ca. 360 km). Diner en overnachting voor de grens van Frankrijk in de omgeving van Irun.

Dag 14: Adios
We laten Spanje achter ons en reizen naar het midden van Frankrijk waar diner en overnachting zijn gereserveerd.

Dag 15: terugreis
Er is een eind gekomen aan deze fijne vakantie. We vertrekken richting Nederland. Na een heerlijk afscheidsdiner wordt ieder naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Prijzen

 RR4039      
 Aantal dagen 15      
 Halfpension  prijs per persoon  Beschikbaar/
 Reserveren
 Bijzonderheden
 20 oktober  € 1099,- BOEK HIER  
       
 Toeslagen per persoon      
 1-persoonskamer  € 285,-    

Inclusief:

 • reis in comfort class touringcar
 • verzorging op basis van halfpension
 • kamer met douche/toilet
 • plaatselijke gidsen Madrid, Salamanca, Lissabon, Coimbra, Porto en Santiago de Compostela (waar mogelijk Nederlandssprekend)
 • verblijf 5 nachten in Portugal
 • informatieboekje (per kamer)
 • genoemde excursies exclusief entreegelden
 • Nederlandssprekende gids in Spanje en Portugal
 • afscheidsdiner.

Exclusief:

 • entreegelden
 • lunches
 • € 15 administratiekosten per boeking
 • € 2,50 calamiteitenfonds per boeking
 • reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema: A, Lichtmis en Zwolle.
 dalstra.nl/opstappen

Landinformatie

Portugal

Klik hier voor meer informatie over Portugal.

Spanje

Spanje (officieel: Reino de España, = Koninkrijk Spanje), is een koninkrijk in Zuidwest-Europa en ligt op het Iberisch Schiereiland waartoe ook Portugal behoort. De totale oppervlakte van Spanje bedraagt 505.782 km2, inclusief de Balearen, de Pityusen en de Canarische Eilanden. Spanje neemt daarmee meer dan vier vijfde van het Iberisch Schiereiland in beslag en is ruim twaalf maal zo groot als Nederland. 

Spanje is na Zwitserland het land met de hoogste gemiddelde hoogte van Europa: gemiddeld 660 meter boven de zeespiegel. Madrid is de hoogst gelegen hoofdstad van Europa.
De loofbossen in die gebieden bestaan hoofdzakelijk uit eik, kastanje, berk, beuk en es. 
De hoogvlakte of Meseta Central (Centraal-Spanje) daarentegen heeft een duidelijk steppe-achtig karakter. Dat komt vooral tot uiting als de cultuurgewassen van het land zijn en schaapskuddes bezit nemen van de onafzienbare stoppelvelden. In het door gebrek aan neerslag geteisterde Extremadura houden de kurkeiken het langst stand en olijfbomen kunnen aangetroffen worden in de buurt van rivierbeddingen. Zuidelijker wordt de overgang zichtbaar van het mediterrane naar het Noord-Afrikaanse klimaat. Op de vegas, de vruchtbare vlaktes langs de oostkust, floreert de door de Moren geïntroduceerde citrusteelt.

Ook de Spaanse dierenwereld laat een geleidelijke overgang zien van Noord-Europese soorten naar variëteiten die in Noord-Afrika inheems zijn. In de noordelijke bergen en in de Pyreneeën komen van oorsprong beren, wolven, gemzen, lynxen en steenbokken voor. In de zuidelijke streken van Spanje zijn de lynx, de wilde kat, de mangoest en de genetkat inheems.

Taal
Spanje werd al ver voor onze jaartelling bewoond door Iberische stammen afkomstig uit Afrika en Europa. Toen ook de Kelten ver naar het westen trokken, werd door vermenging van culturen de basis gelegd voor een gemeenschappelijke, samenhangende spreektaal. Het Castiliaans (Spaans) ontwikkelde zich in de zestiende en zeventiende eeuw door de expansiedrift van de Spanjaarden tot een van de belangrijkste wereldtalen. Dankzij schrijvers als Cervantes en Calderón speelde het Spaans ook als literaire taal al vroeg in de geschiedenis een belangrijke rol. 

Als wereldtaal neemt het Spaans de tweede plaats in, na het Engels. Het wordt niet alleen in Spanje gesproken, maar ook in Latijns-Amerika. In totaal spreekt circa 5,5 procent van de wereldbevolking Spaans.

Klimaat
Als gevolg van het reliëf zijn er in Spanje grote klimaatsverschillen tussen zowel de verschillende gebieden als binnen deze gebieden. Ook zijn er grote verschillen tussen de seizoenen en de dag- en nachttemperaturen. 
Grote delen van Spanje hebben meer een landklimaat dan een Middellandse Zee-klimaat. Met name het binnenland heeft een typisch landklimaat. 's Zomers komen de temperaturen soms rond de 40°C uit terwijl er 's winters temperaturen tot –10°C voorkomen. De neerslag is op sommige plaatsen in het binnenland zo gering dat van een steppeklimaat moet worden gesproken. 

Temperatuur
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor de Costa Blanca. Lokaal kunnen lichte afwijkingen voorkomen.

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)

gemiddeld aantal uren zon
per dag

gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand

gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand

gemiddelde
zee
temperatuur (°C)

januari

16

6

6

5

15

februari

16

7

6

5

14

maart

18

8

7

5

14

april

21

10

8

6

15

mei

24

13

9

5

18

juni

27

17

10

2

21

juli

30

20

11

1

24

augustus

31

21

9

2

26

september

28

18

8

3

24

oktober

23

14

7

5

21

november

20

10

6

6

18

december

16

7

5

5

16

= 0-5 mm  
= 6-30 mm 
= 31-60 mm 
= 61-100 mm 
= 101-200 mm 
= meer dan 200 mm

De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de stad Madrid: 

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)

gemiddeld aantal uren zon
per dag

gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand

gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand

gemiddelde
zee
temperatuur (°C)

januari

10

2

4

11

n.v.t.

februari

12

2

5

11

n.v.t.

maart

15

4

6

10

n.v.t.

april

18

6

7

11

n.v.t.

mei

22

10

9

9

n.v.t.

juni

28

14

10

6

n.v.t.

juli

32

17

11

3

n.v.t.

augustus

32

17

11

4

n.v.t.

september

27

14

8

6

n.v.t.

oktober

21

9

6

9

n.v.t.

november

14

5

5

11

n.v.t.

december

10

4

4

11

n.v.t.

= 0-5 mm 
= 6-30 mm 
= 31-60 mm 
= 61-100 mm
= 101-200 mm 
= meer dan 200 mm

De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en gelden voor de stad Sevilla:

gemiddelde maximum
temperatuur (°C)

gemiddelde
minimum

temperatuur (°C)

gemiddeld aantal uren zon
per dag

gemiddeld aantal dagen neerslag
per maand

gemiddeld aantal
mm
neerslag
per maand

gemiddelde
zee
temperatuur (°C)

januari

16

6

5

15

n.v.t.

februari

17

7

6

13

n.v.t.

maart

20

8

7

10

n.v.t.

april

22

10

8

9

n.v.t.

mei

27

13

10

5

n.v.t.

juni

32

16

11

2

n.v.t.

juli

36

20

12

0

n.v.t.

augustus

37

21

11

1

n.v.t.

september

32

18

9

3

n.v.t.

oktober

26

13

7

10

n.v.t.

november

20

9

5

12

n.v.t.

december

16

6

5

14

n.v.t.

= 0-5 mm 
= 6-30 mm 
= 31-60 mm 
= 61-100 mm 
= 101-200 mm 
= meer dan 200 mm

Bevolking en cultuur
Spanje draait op drie miljoenensteden: Madrid, Barcelona en Valencia. De Spaanse hoofdstad (Madrid) telt, met de voorsteden mee, bijna vijf miljoen inwoners en is het exacte geografische midden van het land. Barcelona, hoofdstad van de autonome regio Catalonië, telt met voorsteden mee ruim 3,5 miljoen inwoners. Spanje telt, inclusief de Canarische Eilanden, Ceuta en Melilla, ruim 46,5 miljoen inwoners. 

Het geloof is de Spanjaarden met de paplepel ingegegoten. Zestig jaar na de geboorte van Christus werd in Spanje al de eerste kerk gesticht. In het noorden van het land treft u dan ook de meeste kloostergemeenschappen aan; daarvan zijn er nog circa dertig. Het aantal kerken in Spanje is enorm. Het moeten er meer dan 61.000 zijn. 

Spanje is zich in de geschiedenis lang vast blijven houden aan mystiek en symboliek. In de traditionele kerkelijke eenheidscultuur paste het streven naar individualisme niet, wat in de renaissance zo belangrijk werd geacht.
De invloed van Francisco de Goya (1748-1828) op de Spaanse beeldende kunst is bepalend geweest. Het zijn vooral de indringende portretten, de fresco's (muurschilderingen in waterverf op verse natte kalk) en de beladen doeken uit zijn 'zwarte periode' over de Napoleontische gruweldaden, die het werk van deze Spaanse meester tot een reisdoel op zich maken. De Spanjaard Antonio Gaudí í Cornet paste de ideeën van de art nova voor het eerst in de architectuur toe. Hij liet - in zijn geliefde stad Barcelona - een weergaloze erfenis achter van bizarre, fascinerende woonhuizen, flats, parken en zelfs een kathedraal, de Sagrada Familia. 
Het revolutionaire klimaat in Spanje na de eeuwwisseling en de burgeroorlog van 1936 zette een rem op de ontwikkeling van de moderne kunst in Spanje. Veel kunstenaars verlieten het land en vestigden zich in Parijs. Onder hen Picasso, Miró, Juan Gris en Dalí. Ondanks dit gegeven is hun leven en werk bepalend geweest voor de ontwikkeling van de moderne kunst in Spanje in de twintigste eeuw.

Staat en economie
Spanje is staatkundig een laatbloeier. De Franse Revolutie, die in 1789 het begin vormde van een van de belangrijkste sociale en politieke omwentelingen in Europa, ging volledig aan het Spaanse vorstenhuis voorbij. En daarmee aan alle Spanjaarden. Tot de dood van Franco in 1975 kende Spanje uitsluitend monarchistische en republikeinse dictaturen. Het land heeft slechts in de jaren dertig een kort politiek pluriform intermezzo gekend. In 1977 kreeg Spanje als laatste West-Europees land een democratische grondwet. 

Sinds de toetreding van Spanje tot de Europese Unie (EU) in 1986 heeft Spanje een indrukwekkende economische groei doorgemaakt. Die was voor het grootste deel toe te schrijven aan de modernisering met buitenlands kapitaal van de sterk verouderde Spaanse landbouw en industrie. 
Ondanks de rationalisering van het Spaanse bedrijfsleven, is de structuur ervan sinds de tijd van Franco weinig veranderd. De economie wordt nog steeds gedomineerd door ondoorzichtige banksyndicaten, invloedrijke familieholdings, staatsbedrijven en grootgrondbezitters. 

Eten
Traditionele Spaanse gerechten op de kaart zijn paella of gazpacho (koud geserveerde soep). Spaanse tapas worden veelal geserveerd in de daarvoor bestemde tapasbars, die door heel Spanje te vinden zijn. Toch heeft Spanje geen uitgebreide Spaanse keuken. Het land heeft zich in snelle mate aangepast aan eetgewoontes van de vele toeristen die het land ontvangt. 

Bedieningsgeld is in de rekening van het restaurant inbegrepen. Het is echter gebruikelijk een kleine fooi op tafel achter te laten. De Spanjaarden drinken bij hun eten doorgaans goedkope tafelwijn of importbier. 

Lunchtijd valt in Spanje later dan in de noordelijke landen, namelijk tussen één uur en vier uur 's middags. Het is ook gebruikelijk pas laat op de avond te dineren, meestal vanaf een uur of negen tot elf, twaalf uur. 

Reisdocumenten
Geldig paspoort of een Europese Identiteitskaart.

Afstand vanaf Utrecht
Barcelona: 1550 km, Madrid 1785 km, Sevilla: 2325 km.

Openingstijden
Winkels zijn over het algemeen geopend van ma t/m za 09.00-14.00 uur en 16.30-20.00 uur. 
Postkantoren zijn geopend van ma t/m vr 08.30-14.30. 
Banken zijn geopend van ma t/m vrij 09.00-14.00 uur. 

Betaalmiddelen
Travellers cheques en alle gangbare creditcards. U kunt geld opnemen bij geldautomaten als u een Euro-/wereldpas met pincode heeft. Overal in het buitenland waar u het Maestro of Cirrus logo ziet, kunt u met uw Europas/WereldPas betalen. Vraag bij twijfel aan uw bank of u in het land van bestemming geld kunt opnemen met uw pinpas.

Valuta onderweg
Euro.

Munteenheid
Euro.

Netspanning
220V.

Bellen naar Nederland
00 31+ netnummer zonder eerste nul.
Collect call: 900 9900 31.
 

Recensies

  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   8
  • Verzorging
   8
  • Excursies
   10
  • Prijs-/kwaliteit
   10
  • Algemene indruk
   10

  19 juli 2017 - 22:05

  rinnie en klaske brandsma

  ook wij zijn met de rondreis Spanje Portugal mee geweest van 24-6 t/m 08-7. Ook wij hebben heel erg genoten van de reis en hele mooie dingen gezien. Een dikke pluim voor Douwe en Mirjam. De sfeer in de groep was heel goed.Verder sluiten wij ons volledig aan bij de recensies van de families van der Veer en Haven.Deze reis is zeker een aanrader.
  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   8
  • Verzorging
   8
  • Excursies
   8
  • Prijs-/kwaliteit
   10
  • Algemene indruk
   9

  18 juli 2017 - 20:58

  A.van der Veer-Bijlsma

  Wij zijn van 24-6 t/m 8-7-2017 mee geweest met de rondreis Spanje en Portugal. Wij hebben een prachtige reis gehad, veel kilometers gereden, maar daardoor ook heel veel mooie verschillende landschappen en steden gezien. Het comfort in de bus was prima. Met chauffeur Douwe en reisleidster Mirjam hadden we een geweldig team die alles voor ons regelde. De hotels waren goed, in Portugal zelfs prima. Het diner was misschien niet altijd zoals we het thuis krijgen, maar dat heeft ook zo z''n charme en het was altijd voldoende. Onze mede reisgenoten waren heel gezellig en de sfeer was daardoor prima. Ook namens mijn man en de fam. Haven kan ik zeggen dat wij deze reis zeer geslaagd vonden, een aanrader.
  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   5
  • Verzorging
   6
  • Excursies
   8
  • Prijs-/kwaliteit
   8
  • Algemene indruk
   7

  2 juni 2017 - 17:01

  r.agema

  Wij hebben van 13-5-2017 t/m 27-5-2017 deelgenomen aan de rondreis door Spanje en Portugal. Het comfort in de bus was perfect met Erik als een uitstekend en betrouwbare chauffeur en Mirjam als een vriendelijke en behulpzame reisleidster. Het dagelijkse programma bood veel bezienswaardigheden in de diverse bezochte steden. Jammer dat de hotelvoorzieningen, met name wat betreft de verzorging, hier en daar wat minder waren dan wij bij Dalstra gewend waren.
  De gids in Madrid was prima en de gids in Lissabon uitstekend. De overige gidsen (duits en engelse taal) konden minder boeien. De onderlinge verhoudingen tussen de reizigers waren positief en erg plezierig.
  Al met al een geslaagde reis waar mijn echtgenote en ik in ieder van hebben genoten en met veel plezier op terug kunnen zien.
  • Vervoer
   10
  • Accommodatie
   8
  • Verzorging
   8
  • Excursies
   8
  • Prijs-/kwaliteit
   8
  • Algemene indruk
   10

  2 juni 2017 - 11:37

  I van Solkema Kuipers

  Rondreis Spanje Portugal, we zijn van 13.05 t/m 27.05 2017 met de rondreis Spanje Portugal mee geweest.Met Erik als chauffeur en Mirjam als reisleidster.En kan ook namens mijn man zeggen dat we een prachtige reis hebben gehad.Je weet dat er veel km moeten worden afgelegd, maar door de stops en het voorzien van lekkere koffie van Mirjam had je dat niet zo in de gaten.We hebben ik die 15 dagen heel veel gezien, en gidsen onderweg gehad in verschillende plaatsen.De hotels waren prima,Eten in ons vaste hotel prima.Onderweg vond ik bij sommige dat het iets beter kon.Maar altijd met voldoende van tafel gegaan.Dus kan de reis echt aanraden , vooral met Erik en Mirjam.En we hadden ook een super gezellige ploeg in de bus, en dat doet ook veel.

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *