Stockholm

Stockholm

Zweden, 4 dagen

Laat u verrassen door de hoofdstad van Zweden.
Afdrukken

Stockholm

1e dag:
Bustransfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Stockholm. Aankomst in de namiddag. Check-in en vrije tijd in Stockholm.

2e dag: 
In de ochtend maken we een stadswandeling in de "Gamla Stan" het centrum van Stockholm. De Nederlandssprekende gids vertelt ons alle wetenswaardigheden. De stad telt vele bezienswaardigheden, zoals o.a. het slot Drottningholm, het Koninklijk paleis, de kathedraal en het eiland Djurgarden. 's Middags is er gelegenheid voor een boottocht langs de vele eilanden of is er vrije tijd in het centrum. 

3e dag: 
Vandaag starten we met een bezoek aan het Vasamuseum waar het 17e eeuwse oorlogsschip de Vasa ligt. Vervolgens brengen we een bezoek aan het beroemde openluchtmuseum Skansen.  Dit oudste openluchtmuseum ter wereld bestaat uit ca. 150 gebouwen uit allerlei delen van Zweden, van eenvoudige boerderijen tot de landhuizen van de adel. Het oudste gebouw dateert uit de 12e eeuw. In en rondom de gebouwen vinden workshops plaats, bijvoorbeeld over glasblazen, leerlooien en het bewerken van de grond. Daarnaast heeft Skansen ook nog een dierentuin waarin voornamelijk Scandinavische dieren te bezichtigen zijn, zoals de eland, de bruine beer, de lynx, de otter en de bruine beer.

4e dag: 
Bustransfer naar het vliegveld voor de terugvlucht met aansluitend de busreis naar het noorden.

Inclusief 3 x logies + ontbijt + diner, gidsen, entree Vasamuseum & Skansen, vliegreizen, luchthavenbelasting, bustransfers.

Stockholm

De hoofdstad Stockholm ligt aan de oostkust van Zweden. De bijnaam "Schoonheid aan het water" is begrijpelijk, want het is werkelijk één van de mooiste en schoonste steden van Europa.
De veertien eilanden waarop Stockholm is gebouwd zijn verbonden door prachtige bruggen. Aanschouw zomers vanaf een van deze bruggen de zeilboten en jachten die terugkomen of juist op weg zijn naar de Archipelago, een paradijs met duizenden eilandjes. Wandel daarna door naar Gamla Stan, het middeleeuwse stadscentrum, waar u zich waant in de sfeer van Anton Pieck. Kleine kronkelige steegjes, klinkerstraten, gezellige pleintjes, sfeervolle winkels, hier is het allemaal te vinden.
Op het eiland Kungliga Djurgården vindt u onder andere het Vasamuseum met het oorlogsschip Vasa. Naast historie treft u hier ook een moderne, trendy cultuur. In de vele bars, restaurants en nachtclubs kunt u zich tot 's avonds laat uitstekend vermaken.


BEZIENSWAARDIGHEDEN:
- Vasamuseum met oorlogsschip Vasa
- Stadthuset (Blauwe Zaal – uitreiking Nobelprijs)
- Stockholms Slot – koninklijk paleis
- eiland Djurgarden
- Dramaten – nationaal theater
- slot Drottningholm
- Vikingnederzetting Birka
- Globen – sport- en evenementenhal
- Stadsbibliotheek
- Skogskyrkogarden – park / kerkhof (met graf Greta Garbo)
- Riddarhuset – adellijke vergaderzaal
- openluchtmuseum SkansenVoor aanvullende informatie zie op: www.stockholm.nl

Landinformatie

Zweden

Klik hier voor informatie over Zweden.

Recensies

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *