Valkenburg/Maastricht

Valkenburg/Maastricht

Nederland, 2 dagen

Reis naar Zuid-Limburg, Valkenburg en Maastricht.
Afdrukken

Valkenburg/Maastricht

1e dag:
Rond 12:00 uur komen we aan in Maastricht waar u (voor eigen rekening) van een lunchpauze kunt genieten. ’s Middags maken we met een gids een wandeling door deze stad. U maakt kennis met de rijke historie van de stad, die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. U ziet onder andere het beroemde plein het Vrijthof, de kazematten, de basiliek, de St. Servaaskerk en de Helpoort. Hierna kunt u kiezen: of Maastricht in om bijvoorbeeld nog even te winkelen of een kijkje te nemen in de grotten van de Sint Pietersberg. De overnachting is in Valkenburg.

2e dag:
We hebben een rondleiding door de steenkolenmijn in Valkenburg. Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. U maakt een reis door het verleden langs de machines die werden 
gebruikt om kolen te winnen. Aansluitend is er vrije tijd in het centrum van Valkenburg. Rond 16.00 uur vertrekken we richting het restaurant voor het diner.

 

Inclusief 1 x logies + ontbijt, 2 x gids, entree steenkolenmijn en afscheidsdiner.

Maastricht

Valkenburg/Maastricht

De historische binnenstad van Maastricht geldt als één der mooiste van Nederland. De geschiedenis van de stad begint zowat 2000 jaar geleden met een Romeinse nederzetting. De restanten van de stadswallen, de St.-Servaasbasiliek, de Maas, de grotten  en de onderaardse vestingwerken maken van Maastricht een unieke trekpleister die menig bezoeker in vervoering brengt. De stad telt vele monumenten en bezienswaardigheden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN:

mergelgrotten Sint Pietersberg
Onze-Lieve-Vrouwe-basiliek
Generaalshuis
Theater aan het Vrijthof
Spaans Gouvernement    
Sint Janskerk
Bonnefantenmuseum      
Helpoort
Bassin (binnenhaven)      
Jekerkwartier
boottocht Maas                 
Brouwerij
boottocht naar Luik    
Kazematten
Markt met stadhuis     
Vrijthof
St. Servaas-basiliek      
St. Servaasbrug
Wijngaard, met kelders en proeverij

Voor informatie Maastricht: zie www.vvvmaastricht.nl
Voor informatie Valkenburg: zie www.vvvzuidlimburg.nl/omgeving/valkenburg

 

Prijzen

Landinformatie

Recensies

Recensie plaatsen

Heeft u aan deze reis deelgenomen en wilt u vertellen hoe u het vond? Dan kunt u hieronder een korte recensie toevoegen. U kunt een cijfer geven per onderdeel door op de sterren te klikken. Uw ervaring kunt u verder toelichten met een begeleidende tekst. Het e-mailadres dat u opgeeft zal niet op de website gepubliceerd worden.

Verplichte velden worden aangegeven met een *