Van Biezen tot ...... kunstgras

Van Biezen tot ...... kunstgras

Nederland, 1 dag

Van bijna niets tot iets...
Afdrukken
Giethoorn

Van Biezen tot ...... kunstgras

10.00 uur verwachte aankomst bij het Tapijtmuseum in Genemuiden.

U wordt hier hartelijk ontvangen met koffie en gebak. Gedurende de koffie is er een introductiefilm te zien. Na het koffiedrinken krijgt u een rondleiding. In het museum krijgt u een beeld van de ontwikkeling van het maken van biezen matten in de huisindustrie tot het fabrieksmatig produceren van kamerbreed tapijt. De bekendste biezenmat was de "blokmat" ook wel genoemd de "Genemuider mat". Vrijwilligers geven demonstraties van oude handweeftechnieken en werken op oude weefgetouwen en weefmachines. De meesten zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van biezenmat tot kamerbreed tapijt. Hun inzet, demonstraties en de verhalen maken het uniek.  

12.45 uur lunchpauze in Steenwijk welke voor eigen rekening is. Een stad met een woelig verleden en een b(l)oeiend  heden en een veelbelovende toekomst. Een mooi centrum met historische panden, boeiende doorkijkjes en het oude hart: de markt.

14.45 uur aankomst in Giethoorn voor een puzzelvaartocht. Aan de hand van een puzzeltocht met diverse leuke opdrachten en vragen vaart u door het rustieke dorpje Giethoorn ofwel Hollands Venetië, maar we beginnen met koffie en een Gelderse Brok.

17.30 uur driegangendiner.

20.30 uur: Thuiskomst.

Landinformatie

Recensies